24 de juny del 2009

Anàlisi dels fitxatges

Joan Verdú Fernández (Barcelona, 05/05/1983)

Verdú s'ha convertit en el primer reforç i serà jugador blanc-i-blau les pròximes quatre temporades. El jugador arriba a l'Espanyol amb la carta de llibertat després de no formalitzar un acord de renovació amb el Deportivo.
.
Després del seu pas per La Masia, va arribar al Deportivo en la temporada 2006-2007, en què va començar a actuar sota les ordres de Joaquín Caparrós. Tot i això, l'arribada a la banqueta gallega de Lotina li va donar certa continuïtat fins al punt d'actuar gairebé com un punta més. La temporada passada va aconseguir amb el Deportivo el títol de la Copa Intertoto, fet que va permetre que el conjunt gallec participés a la Copa de la UEFA.




Ben Sahar (Jolon, 10/08/1989)

Ben Sahar signará per quatre temporades amb l'Espanyol. El davanter israelià prové del Chelsea, tot i que ha jugat cedit en els últims mesos al De Graafschap de la lliga holandesa. Ben Sahar té només 19 anys, és un davanter fort, ràpid, amb bona tècnica i golejador, un jugador diferent a tots els que hi ha a la plantilla. Diuen que té fusta d'estrella i L'Espanyol confia que eclosioni com a jugador a Barcelona.

Ben Sahar va néixer a Jolon, a Israel, i compta amb el passaport polonès, per tant no ocupa plaça d'estranger. Amb només 17 anys, el Chelsea va pagar 456.000 euros per fitxar-lo del Hapoel de Tel Aviv. En el seu primer any, Mourinho el va fer debutar a la Premier. Després va passar per un periple de cessions al Queens Park Rangers, el Sheffield Wednesday, el Portsmouth i el De Graafschap holandès, on va arribar al gener. Ha estat en aquest club on ha assolit els seus millors registres, jugant 19 partits marcant cinc gols.
.


A principis del 2007 es va convertir en el jugador més jove a debutar amb la selecció d'Israel, i el més precoç a marcar. Ben Sahar és un diamant brut que, malgrat que ja ha apuntat a bones maneres, encara ha d'explotar..



Shunsuke Nakamura (Kanagawa, 24/06/1978)
.
L'Espanyol ha tancat el fitxatge del japonès Nakamura, que es converteix en el tercer reforç de la temporada, després dels fitxatges de Verdú i Ben Sahar. Nakamura, que fins ara militava al Celtic de Glasgow escocès, ha arribat per fi a la disciplina blanc-i-blava amb la carta de llibertat, signant un contracte per dues temporades. El jugador japonés té 31 anys i juga al mig del camp, normlament a la banda dreta tot i ser esquerrà. Les seves cames atresoren qualitat, sobretot en el llançament a pilota aturada.
.
El veterà centrecampista posseeix una àmplia experiència al futbol europeu, al qual va arribar el 2002 per signar pel conjunt italià de la Reggina, procedent de Yokohama Marinos. Tot i això, el reconeixement europeu li va arribar de la seva estada al Celtic de Glasgow, un dels conjunts més llorejats d'Escòcia i un dels cinc clubs que ha aconseguit el triplet. En el conjunt escocès aviat es va convertir en una peça clau, amb al voltant de 120 partits jugats i grans gols aconseguits, a més de contribuir a la consecució de tres Premier League escoceses (2006, 2007, 2008), dues Copes de la Lliga (2006, 2009) i una Copa escocesa (2007).
.

Estrella japonesa, sent el jugador més mediàtic del 'País del sol naixent', es calcula que Nakamura crea al voltant de 8 milions d'euros en conceptes d'imatge. Precisament, ha estat per aquest motiu que les negociacions s'han allargat, ja que el jugador volia ser 'periquito', però mantenir els seus drets. L'Espanyol s'ha assegurat un bon acord ja que obtindrà més del cinquanta per cent dels ingressos que el jugador generi en concepte de màrqueting.

Etiquetes

activitats (56) agrupació (26) aniversari (15) assamblea (2) autocar (91) calendari (3) carnet (29) cartells (59) consultes (12) copa (8) desplaçament (5) estadi (27) festa (6) fitxatges (4) fotos (31) lliga (104) local (23) merchandising (2) notícies (187) partits (135) penya (186) porra (2) pretemporada (7) quotes (11) samarreta (1) sopar (13) sorteig (3) subhasta (9) videos (27) web (4)