24 de novembre del 2010

Per una informació sense manipular

Des de la Penya Blanc-i-Blava de Masquefa i l'Anoia recolzem la carta que ha escrit la Federació de Penyes al director del Mundo Deportivo (Santi Nolla), i ens adherim a la proposta d'exigir una rectificació pública del diari respecte a l'injuriós article en contra de La Curva.


A continuació transcrivim la carta:

"A/A sr.Santi Nolla.
Director de El Mundo Deportivo

Apreciat senyor,

Des de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol li volem fem arribar el nostre malestar i indignació per la informació publicada avui dimecres 24 de novembre en el seu diari sobre els crits contra Catalunya, que segons un periodista anònim (el comentari no va signat) del seu diari, van tenir lloc, per part de La Curva, durant el partit RCD Espanyol-Hercules C.F.

En cap moment, no es van sentir crits contra Catalunya ni en aquest ni en cap altre partit que el RCD Espanyol hagi jugat al seu Estadi a diferència del que vostès publiquen de manera tant lleugera i interessada.

No entrem a valorar la línia editorial del seu diari pel que fa a l'espai dedicat al nostre estimat Club, però el que no podem tolerar i volem denunciar públicament es la calumnia que des de El Mundo Deportivo es fa sobre l'afició del RCD Espanyol i en concret d'un col.lectiu de socis tant important com els que integren La Curva.

No es tolerable que a un mitjà de comunicació com el que vostè dirigeix es pugui publicar una mentida d'aquestes dimensions amb l'únic interès de fer mal a una afició i a un Club, que si entre d'altres destaca, es per ser un Club català orgullós del seu origen.

Exigim una rectificació pública i immediata en el seu diari sobre aquest lamentable article i demanem que no s'ens torni a calumniar i menysprear de la manera que ho han fet.

Cordialment,

La Junta de la FCPE"

De la mateixa manera, ens fem ressó del comunicat emès per La Curva. I li donem suport incondicional. Sens dubte, es tracta del millor grup d'animació, no violent, que es deixa la veu cada partit animant al nostre club.

"La Curva RCDE 1900 vol mostrar la seva total perplexitat i indignació davant l´injuriós article publicat a l'edició d'ahir de "El Mundo Deportivo" (EMD) en les -escassissimes- pàgines que dediquen al nostre Club.

En aquest article -sense signar- s'afirma covardament una mentida ignominiosa que ofèn greument a l'honor del nostre Col·lectiu, com és que en el transcurs del partit RCD Espanyol - Hèrcules disputat diumenge passat, emetem insults cap a la nostra pròpia terra, Catalunya.

EMD és un mitjà de comunicació privat de Barcelona que exerceix habitualment -en el seu dret empresarial- una incomprensible indiferència, quan no enemistat, cap al nostre centenari Club nascut a la seva mateixa ciutat, però que aquesta vegada amb aquest article ha traspassat totes les fronteres del permissible, arribant a la calúmnia i a l'insult col·lectiu. Calúmnia fàcilment comprovable en imatges o en l'àudio d'aquest partit, per cert.

Volem denunciar que aquest fet suposa un atemptat contra la veritat, i el que és gairebé pitjor, una agressió moral premeditada per extensió cap a un Club, i una afició, que simplement s'atreveix a cometre el "pecat" de no plegar-se al pensament únic esportiu al que estan acostumats a retre homenatge des de les seves pàgines i la seva línia editorial.

Volem denunciar igualment que confondre el crit d'ànim que emeten cada partit els milers de joves del nostre Col·lectiu en favor del nostre Màgic Club, i contra l'altre equip de futbol de la ciutat -per una elemental lògica de rivalitat esportiva existent en totes les ciutats amb més d'un equip- és no entendre res, o voler manipular greument la realitat.

Instem a EMD a rectificar immediatament el contingut d'aquest article, i a demanar disculpes pel seu fals, irresponsable i malintencionat article.

Finalment comuniquem que estudiarem la possibilitat d'exercir el nostre dret a demanar responsabilitats legals.

Certament s'apropa el derbi de la ciutat de Barcelona com conclou EMD el seu article, i el que ens preguntem com a reflexió final -i preguntem obertament a la Comissió Antiviolència del nostre país- és: fins a quan permetran que l'auto-denominat periodisme esportiu es serveixi de calúmnies incendiàries i mentides per escalfar aquests partits?..."

Etiquetes

activitats (56) agrupació (26) aniversari (15) assamblea (2) autocar (91) calendari (3) carnet (29) cartells (59) consultes (12) copa (8) desplaçament (5) estadi (27) festa (6) fitxatges (4) fotos (31) lliga (104) local (23) merchandising (2) notícies (187) partits (135) penya (186) porra (2) pretemporada (7) quotes (11) samarreta (1) sopar (13) sorteig (3) subhasta (9) videos (27) web (4)